fbpx

Ντύσε τον δικό σου σκελετό!

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016

Είμαστε όλοι διαφορετικοί ή κατά βάθος όλοι ίδιοι;
Με αφορμή τη γιορτή για την Ημέρα των Νεκρών στο Μεξικό, γνωρίζουμε την Catrina και τον συνοδό της. Παρατηρούμε, σκεφτόμαστε και συζητάμε για τις διαφορές και τις ομοιότητές μας.
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία, με υλικά που θα τους δωθούν, να δημιουργήσουν τον δικό τους χαρακτήρα, ξεκινώντας από κάτι που έχουμε όλοι: έναν σκελετό.

Ποια είναι η Catrina και τι γίνεται στο Μεξικό;
Είναι η διάσημη φιγούρα σκελετού της Ημέρας των Νεκρών στο Μεξικό. Φοράει ένα όμορφο φόρεμα και ένα εντυπωσιακό καπέλο και έχει τα δικά της αξεσουάρ κάθε φορά. Ένας χαρακτήρας που σατιρίζει την άρχουσα τάξη, που μέσα στα πλούτη πολλές φορές ξεχνά ότι κατά βάθος, όλοι οι άνθρωποι, είμαστε ίδιοι. Μπορεί η εξωτερική μας εμφάνιση να διαφέρει, αλλά όλοι έχουμε ίδιες βασικές ανάγκες και ίδια συναισθήματα.

Στο Μεξικό η Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται την 1η και 2η μέρα του Νοέμβρη και είναι μια μέρα γιορτής και χαράς, αφιερωμένη στους αγαπημένους των οικογενειών που δεν είναι πια μαζί τους. Προσφορές, στολισμοί, μουσική, παρελάσεις, χιούμορ και σάτιρα. Μια γιορτή ευκαιρία για τη συνειδητοποίηση του εφήμερου αλλά και την εξοικείωση με τον κύκλο της ζωής.
Γνωρίζοντας έθιμα από άλλα σημεία του πλανήτη έχουμε την ευκαιρία να σκεφτούμε και να παρατηρήσουμε τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο άλλοι πολιτισμοί αντιμετωπίζουν τις κοινές ανθρώπινες αγωνίες μας.

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε; Δείξτε το στους φίλους σας!

Go to Top